torstai 6. maaliskuuta 2014

317 haaste

Runotorstai on runoudesta kiinnostuneiden ja blogeissaan runoja julkaisevien kohtauspaikka. Blogin päämääränä on inspiroida ja haastaa kirjoittajat viikoittaisella aiheella, inspiksellä. Linkkilistan avulla osallistujat voivat käydä lukemassa ja kommentoimassa muiden runoja. Yhteisöllisyyteen ja rakentavaan keskusteluun kannustetaan. Uusi aihe annetaan pääsääntöisesti torstaisin.

Tällä viikolla meillä on inspiroiva 
valokuvahaaste 
Minkälaisia ajatuksia kuva teissä herättää.

Kuvan on ottanut artisti/taiteilija Hannele Eväsoja www.evasojahannele.fi

Jos käytätte kuvaa oman haastevastauksenne yhteydessä, muistakaa mainita kuvan tekijänoikeuksien kuuluvan Hannelelle. 

 Kuva suurenee klikkauksella

Valokuvatorstaissa ollaan samoissa mietteissä9 kommenttia:

 1. Ei ole nyt tarkoitus syvästi loukata ketään, mutta tämä haaste oli melkoinen omaperäisyyden tappaja. Lähes jokainen kirjoitti jotain kahleista.

  Oma ensireaktioni oli korvien välissä automaattisesti alkanut Punakaartilaisten marssi, mutta sarkastisella vivahteella. Kuvan ketju oli puhtaudessaan aivan liian lavastetunoloinen herättämään edes mitään kahleisiin etäisesti viittaavaa.

  Toivoisin jatkossa jotain todellisempaa haastetta, sellaista joka haastaisi enemmän ajattelemaan oikeita asioita, eikä vain kirvoittaisi monia lupaavia kirjoittajia sortumaan keskinkertaiseen siirappiin.

  VastaaPoista
 2. Tarjoamme erilaisia näkemyksiä lukijoillemme, olisiko sinulla tarjota haasteaiheita, kaikki näkemykset ovat tervetulleita,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhankyyhky, Syyria, pakotteet, syntyvyys, ympäristö, valinnat, elintila, liitokset, itsekriittisyys, vaje, hätätila, säilyvyys... listaa voisi vielä jatkaa vaikka kuinka paljon.

   Poista
 3. Tähän samaan syssyyn haluaisin vielä tehdä sellaisen pienen empiirisen testin ja kysyä, että kuinka moni oikeastaan vaivautuu lukemaan kaikkia Runotorstai postausten yhteyteen jätettyjä kirjoittajien ja lukijoiden kommentteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luen monesti kaikkien tekstit, mielenkiinnosta! :)

   Poista
  2. Minä luen myös lähes kaiken ja aivan liian harvoin kommentoin.

   Poista
 4. Ajankohtainen voisi olla vaikka ensiviikon aihe, kelpaisiko se? Valokuvatorstain pitää myös pystyä käyttämään näitä aiheita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tarvitseeko valokuvaajan seistä keskellä kranaatin kuoppaa, että saa tallennettua sodan tuntua tai ajatuksia muistikortilleen? Tai upottaa öljytankkeri, että saa taltioitua jotain ympäristöongelmista?

   Tuo ajankohtainenkin on liian geneerinen. Pullanpaistokin voi olla ajankohtaista. Ehkä juuri tuo haasteiden viimeaikainen geneerisyys onkin se mikä tässä myös kirjoittajana nyt nyppii.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista